Föreningens namn: Brf Fyrisäng
Organisationsnummer: 769615-5683
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun/Län: Uppsala

Om föreningen
Föreningen äger fastigheten Luthagen 82:2 i Uppsala kommun med gatuadressen Ringgatan 4 A-G 752 17 Uppsala i Uppsala Kommun. Fastigheten består av tre byggnader som uppfördes 2007-2009 och som omfattar 78 lägenheter. Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade med bostadsrättstillägg hos Länsförsäkringar. Föreningen äger tomten. Föreningen godkänner delat ägande där minsta andel är 10%. Andrahandsuthyrning är endast tillåtet efter styrelsens godkännande och högst ett år i taget. Fastigheten värms upp med fjärrvärme. Värme och vatten ingår i månadsavgiften medan kostnader för el tillkommer. För närvarande är Nordic Green Energy elleverantör och Vattenfall är nätleverantör. Den fasta elavgiften betalas av föreningen. Ekonomisk förvaltare är Mediator (www.mediator.se).  Upplands Fastighetsservice AB ansvarar för löpande service av fastigheterna, inklusive utemiljö och garage.  För mer info om föreningen, besök hemsidan: www.fyrisang.se

Ansökan om medlemskap samt överlåtelsehandlingar skickas direkt till Mediator på adressen Mediator, Box 3080, 75003 Uppsala. Överlåtelseavgift, avgift för andrahandsupplåtelse och pantsättningsavgift får tas ut efter beslut av styrelsen. Avgiften för andrahandsupplåtelse får uppgå till högst 10% årligen av gällande prisbasbelopp, överlåtelseavgiften får uppgå till högst 3,5 % och pantsättningsavgiften till högst 1,5 % av det prisbasbelopp som gäller vid tidpunkten för ansökan om medlemskap respektive tidpunkten för underrättelse om pantsättning. Upplåts en lägenhet i andrahand får avgiften tas ut efter det antal kalendermånader som upplåtelsen omfattar. Överlåtelseavgift betalas av förvärvaren och pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.  Pantsättningshandlingar skickas direkt till Mediator. Föreningen gör alltid en kreditupplysning på blivande medlemmar. Det är säljarens ansvar att månadsavgifter och övriga avgifter är betalda för innevarande månad. Det är upp till säljare och köpare att reglera detta utifrån tillträdesdatum.

Överlåtelse av nycklar vid försäljning/ny medlem sker genom att Mediator meddelar vår nyckeldistributör Certego Uppsala om de nya ägandeförhållandena.  I denna information ska det framgå vilket objektsnummer det gäller, datum för inflyttning samt namn och personnummer på den nya kontraktsinnehavaren. Säljaren lämnar in sina nycklar hos Certego senast i samband med att köparen ska tillträda. Nycklarnas antal kontrolleras och om antalet inte stämmer med Certegos förteckning kommer säljaren debiteras för byte av låset. Certego informerar om detta vid nyckelinlämningen. Köparen hämtar ut sina nycklar hos Certego. Köparen ska ha med underskrivet avtal samt legitimation. Tid för eventuellt låsbyte bokas med köparen. Nycklar till brevlåda och tvättstuga lämnas av säljaren till köparen vid överlåtelsen.

Lägenhetsnummer varierar mellan ursprungliga kontraktsnummer och skatteverkets fyrsiffriga nummer. Kontraktsnummer är tresiffrigt och föregås av en bokstav (samma som trappuppgången). Skatteverkets fyrsiffriga nummer ska anges i samband med adressändring. Numret börjar på 1 följt av våningsplan (där första plan får 0 och därmed får våning 7 siiffran 6). Därefter följer en siffra som indikerar hur många lägenheter som finns på våningsplanet.

Gemensamma utrymmen
Soprum med bra återvinningssystem. Ett förråd i källaren eller på plan 7 (som följer med respektive bostadsrätt). Central tvättstuga finns i källaren med tvättmaskin, mangel, torktumlare. Cykelrum och barnvagnsrum finns. Föreningen har en gemensam grillplats med intilliggande trädgårdsmöbler på gården. Lekplats finns på innegården. Trappstädning och gemensamma utrymmen sköts av upphandlad firma.

TV & Bredband
Telia är leverantör av IT-tjänsterna, bredband, TV och bredbandstelefoni. Kostnaden för IT-tjänsterna är 235 kronor per månad och betalas i samband med månadsavgiften. Föreningen har TV-kanalpaketet Lagom, men man kan hos Telia utöka detta till det större paketet Stor. Man får då betala ett tillägg på 99 kronor i månaden (uppgifterna gäller för 2020 och kan ändras).

Parkering
Brf Fyrisäng har totalt 62 parkeringsplatser av olika slag. För information om kötid vänd er till föreningens ekonomiska förvaltare Mediator. För närvarande är det korta kötider.
Varmgarage: 30 st, 750-925 kr/mån.
Carport: 5 st, 900 kr/mån.
P-plats med el: 21 st, 700 kr/mån.
P-plats utan el: 6 st, 400 kr/mån.

Föreningen är i gott skick och inga större renoveringar planeras för tillfället. Avgiften sänktes med 8% i januari 2020.

Ladda ned

Icon representing an icon