Välkommen till vår innergård!

Under maj månad inledde föreningen en omfattande uppfräschning av vår gemensamma innergård, där ingår en helt ny grillplats. Ni har säkert sett vår nybyggda pergola som redan blivit populär att sitta i. På grund av försenade leveranser har hela projektet har blivit något fördröjt. Alla (både privatpersoner och företag) håller ju på att renovera nu verkar det som, plus att pandemin på olika sätt har satt käppar i hjulet för vissa produkter/leveranser...

Vi har nu en ny stor argentinsk grill! En av finesserna är det v-formade galler som samlar upp fettet från köttet, istället för att det droppar ner i glöden. För att se och läsa mer om grillen: klicka här
Vi har även en mindre rund grill, se och läs mer här: klicka här

Kallvatten är indraget till diskbänken nere vid grillplatsen. Idag (fredag 2 juli) ställer vi ut de allra sista av de nya utemöblerna på gården. 

En helt ny boulebana är anlagd, och jodå, det kommer finnas sittplatser intill banan. Föreningen kommer ha en anläggningsraka för att skrapa banan med, men medlemmar får själv ta med sig egna bouleklot. Anläggningsrakan som används för att skrapa boulebanan förvaras inne i tvättstugan så att den inte "får fötter".

Under vecka 27-28 kommer byggkillarna att göra det sista, det som är kvar att göra är t ex:
- fylla på med mer sand i sandlådan
- fylla på med jord runt boulebanans kanter
- skrapa grusgångarna
- koppla in elen till de nya lampor som har monterats på olika ställen på gården
- köpa in en anläggningsraka till boulebanan
- olja in våra gamla trädgårdsmöbler 
- plantera växter


VÄNLIGEN LÄS DESSA RUTINER INNAN DU GRILLAR!

Allmänt:

·       Först till grillplats och matbord gäller. Efter avslutad grillning och i mån av plats överlåter man naturligtvis grillen till nästa sällskap som eventuell köar för att grilla. Matbordet disponeras dock efter egna villkor.

·       Man är ansvarig för grillen tills den har svalnat.

·       Egen grill får användas vid grillplatsen, men måste tas bort efter användningen.

·       Kom ihåg att ta hem din påse med kol eller briketter som blivit över. Det som lämnas kvar är fritt för andra medlemmar att använda.

·       Håll rent vid grillplatsen och glöm inte att ta med allt skräp när grillplatsen lämnas.

 

Vår stora murade grill:

·       Grillkol, grillbriketter samt även ved får användas som bränsle i den stora murade grillen. För att underlätta tändningen får inte annat än tändvätska användas. (Kol, briketter, ved och tändvätska får man själv stå för.)

·       Man kan som alternativ sätta in en engångsgrill i grillutrymmet.

·       Grillen har ett höj- och sänkbart galler, på höger sida av grillen finns en vev som används för att reglera höjden på gallret. Det går även bra att använda ett eget grillgaller, detta läggs i så fall ovanpå befintligt galler.

·       Grillen görs ren genom att askan skopas ner i plåthinken som står vid grillen. Hinken är endast avsedd för aska!! Det finns en vanlig soptunna intill där annat skräp kan kastas. Grillgallret görs rent genom att använda borste eller skrapa.

Vår mindre runda grill:

·       Där är det vanlig grillkol och briketter som gäller.

 

Till sist, ta alltid en extra titt innan du lämnar grillplatsen, har du städat undan allt skräp?

GLAD SOMMAR!