Rutiner för Fyrisängs trädgårdsgrill
- Först till grillplats och matbord gäller. Efter avslutad grillning och i mån av plats överlåter man naturligtvis grillen till nästa sällskap i eventuell grillkö. Matbordet disponeras dock efter egna villkor.
- Så länge det inte finns ett underlag att lägga kolen på måste aluminiumfolie användas. Man får inte lägga kol direkt på grillmurningen. Man kan som alternativ sätta in en engångsgrill i grillutrymmet.
- Endast grillkol och grillbriketter får användas som bränsle. För att underlätta tändningen får inte annat än tändvätska användas. Kol, briketter och tändvätska får man själv stå för.
- Grillen har ett galler, men man kan istället använda ett eget sådant. Grillgallret måste vara 67 cm brett för att passa in i spåret som håller gallret. Djupet skall vara ca 40 cm. Finns exempelvis på Bauhaus.
- Om kolen ska släckas innan den brunnit ut, kan den kvävas med exempelvis sand. Vatten får inte användas.
- Grillen görs ren genom att askan sopas ner i plåthinken som står vid grillen. Släng inget annat än aska i hinken.
- Grillgallret görs rent genom att bränna bort fett och sot. Bättre är dock att använda borste eller skrapa.
- Man är ansvarig för grillen tills den har svalnat.
- Egen grill får användas vid grillplatsen, men måste tas bort efter användningen.
- Håll rent vid grillplatsen och glöm inte att ta med allt skräp när grillplatsen lämnas.