Bredband


Telia är leverantör av IT-tjänsterna (s.k. Triple-play); bredband, TV och IP-telefoni. Kostnaden för IT-tjänsterna är (2021) 235 kronor per månad och hushåll. Fram till och med mars 2022 debiterades varje hushåll separat för detta på avgiftsavin från Mediator (vår ekonomiska förvaltare).

Styrelsen har beslutat att Triple-play från och med den 1 april 2022 kommer att ingå i medlemmarnas månadsavgift.

I september 2021 uppgraderade föreningen hastigheten till 250/250MB. Om något problem uppstår med IT-tjänsterna kan du enkelt göra ett felsök på Telias webbsida för att själv få klarhet i vad som gäller. När du gör en automatisk felsökning får du direkt tillgång till driftinformation m.m.
Till lägenheten hör en router och en TV-box. Eftersom de hör till lägenheten ska de lämnas kvar om du flyttar, om inte annat har avtalats vid kontraktsskrivningen. Föreningen ansvarar inte för router utan det gör den enskilde bostadsrättsinnehavaren i samråd med bredbandsleverantören. Om du får problem med routerns räckvidd beror det kanske på att din router blivit för gammal? Du ansvarar då själv för nyinköp.

Under september 2021 fick varje lägenhet ny TV-box och router. (Mer finns att läsa under Nyheter.) Om du ännu inte har kopplat in dessa, utan använder din gamla utrustning, kommer du inte få ut den maximala hastigheten av bredbandet.
Varje hushåll fick en TV-box och en router, medlemmar som önskar ytterligare router eller liknande behöver själv kontakta Telia.Logga in på Mitt TeliaTV


TV-kanalpaketet Lagom ingår för alla hushåll med Ljud och bild i hd-kvalitet. Hos Telia kan du utöka detta till det större paketet Stor. Man får då betala ett tillägg. Playtjänster ingår med innehåll som du kan se när du vill. Du kan streama ditt både hemma och i hela EU/EES